Andrea Patzelt

Office manager

office-manager-Andrea-Patzelt
  • Kantoornummer

    +31 (0)20 – 470 01 77

Andrea Patzelt

Office manager

Andrea Patzelt werkt sinds 2015 als officemanager bij Van Till advocaten.

“Heel cliché, maar ik ben de spin in het web bij Van Till. Ik ben verantwoordelijk voor de personeelszaken, facilitaire zaken en de kantoororganisatie. Daarnaast stuur ik het secretariaat aan en spring indien nodig bij. En tenslotte ben ik de juridisch secretaresse van twee advocaten. Kortom: ik weet waar iedereen mee bezig is.”

Duits advocatenkantoor

“Ik ben in Duitsland geschoold als Rechtsanwaltsfachangestellte. Dat is een opleiding tot juridisch secretaresse, maar veel uitgebreider dan de Nederlandse variant. Tot 1996 werkte ik voor een Duits advocatenkantoor. Daarna ben ik naar Nederland gekomen.”

“Om de taal machtig te worden, heb ik hier eerst het staatsexamen Nederlands als tweede taal gedaan. In die tijd werkte ik in de horeca, maar ik miste de dynamiek van de advocatuur en de diversiteit van de cliënten. Ik heb altijd bij advocatenkantoren gewerkt die met name ondernemers als cliënten hadden. Dat vind ik een boeiende doelgroep.”

Nederlands rechtssysteem

“Ik heb mij ingeschreven bij een juridisch uitzendbureau. Al snel werd ik gevraagd of ik het verlof van de secretaresse van een van oorsprong Duitse advocaat bij een Zuidas-kantoor kon opvangen. Uiteindelijk ben ik daar blijven werken en heb er heel veel geleerd over het Nederlands rechtssysteem.”

Office manager

“Toen de advocaat waar ik voor werkte in 2004 overstapte naar Van Till advocaten, ben ik met hem meegegaan. Ik had het meteen al naar mijn zin hier: de persoonlijk sfeer, de platte organisatie, de humor. Je kunt bij Van Till altijd met iedereen overleggen. In 2015 ben ik hier office manager geworden. Het leuke van mijn werk is dat geen dag hetzelfde is.”