Aurea Mayland

Advocaat

Aurea Mayland is sinds begin 2018 werkzaam bij Van Till advocaten. Aurea houdt zich bezig met het arbeidsrecht.

“De interesse voor het recht heb ik van huis uit meegekregen. Mijn oom is hoogleraar rechten, mijn moeder werkte in de sociaal juridische dienstverlening. Mijn vader is accountant en heeft daarnaast rechten gestudeerd om inhoudelijk meer over het vak te leren. Hij vindt het recht super interessant en heeft dat enthousiasme ook aan mij overgebracht.”

Psychologie en rechten

“Toch was het niet meteen voor de hand liggend dat ik rechten ging studeren. Ik heb lang getwijfeld tussen psychologie en rechten. De keuze viel uiteindelijk op het laatste omdat ik de juridische inhoud interessanter vond. En in de praktijk komt ook de psychologie terug in het juridisch werk, zeker als er sprake is van een conflict. Als jurist kan ik de stress die daarmee gepaard gaat een beetje wegnemen.”

Pleiten

“Het juridische werk vind ik heel boeiend; ik kan mensen echt verder helpen. Iedereen heeft elke dag met het recht te maken, maar helaas is het niet voor iedereen toegankelijk. Ik wil graag die brug slaan. Dat deed ik al tijdens mijn studie. Toen heb ik in de rechtswinkel gewerkt en ik heb geleerd om goed te pleiten voor cliënten. In mijn studententijd zat ik in het bestuur van de enige Amsterdamse pleitvereniging voor studenten: het Pleitgezelschap Cicero.”

Arbeidsrecht

“Ik ben bij Van Till op de afdeling arbeidsrecht terechtgekomen. Het is een rechtsgebied dat mij goed ligt. Ik heb stage gelopen in de sociale advocatuur, maar ik wilde ook de commerciële kant van het vak ontdekken. Daarom past arbeidsrecht goed bij mij. Aan de ene kant sta je soms de werkgever bij, de commerciële partij. Aan de andere kant soms de werknemer. Dan speelt het sociale aspect meer op. Als werknemers een arbeidsconflict hebben, trekt dat vaak een zware wissel op hun leven.”

Van Till

“Mijn tweede stage heb ik bij Van Till gevolgd en ik ben na het afronden van mijn studie aangenomen als juridisch medewerker en uiteindelijk als advocaat. De grootte van het kantoor past goed bij mij: het is niet te groot en niet te klein. Daardoor vormen de medewerkers onderling een hechte groep en is het contact heel goed. De sfeer is open en toegankelijk. Ook naar cliënten. Bovendien word ik hier echt opgeleid en kom met alle rechtsgebieden in aanraking. Ik heb het erg naar mijn zin bij Van Till advocaten.”

Opleiding

  • Vrije Universiteit Amsterdam (Bachelor)
  • Universiteit van Amsterdam (Master privaatrecht)