Cas Jansen

Advocaat

Cas Jansen

Cas Jansen

Advocaat

Cas Jansen is sinds juli 2021 werkzaam bij Van Till advocaten. Cas is werkzaam in het vastgoedrecht, waarbij hij zich met name toelegt op het huur- en appartementsrecht.

Vastgoedrecht

Aan het begin van mijn rechtenstudie associeerde ik vastgoed vooral met het woord ‘saai’. Het rechtsgebied was, net als de elementen waar het vaak om draait, eigenlijk maar onbeweeglijk. Tijdens mijn eerste juridische bijbaan in 2014 op het secretariaat van een advocatenkantoor in Rotterdam, zag ik dat dit beeld helemaal niet klopte. Het kantoor specialiseerde zich in huurrecht en deed zaken op het gebied van overlast, renovaties, hennepplantages, burgemeesterssluitingen, enzovoorts. Mede vanwege die gevarieerde praktijk is mijn voorliefde voor het huurrecht toen geboren. Ik besloot daarna mijn masterscriptie voor civiel recht te schrijven over de juridische uitdagingen bij zogeheten ‘gemengde complexen’, complexen waarbij de vastgoedeigenaar, de huurder en de VvE allen een rol te spelen hebben.

Uitzoeken en praktijk

Eén van de redenen dat ik voor dit  beroep heb gekozen is de nadruk op het uitzoeken van zaken. Niet alleen het ‘wat’, maar ook het ‘hoe’ en ‘waarom’ komen aan bod. Ik hou daarbij van de praktijk. Tijdens het schrijven van mijn masterscriptie besloot ik medewerkers van diverse woningcorporaties te interviewen. Ik wilde niet alleen de literatuur over het onderwerp bestuderen; ik wilde ook weten waar medewerkers van corporaties in de praktijk daadwerkelijk tegenaan liepen. Ik weet nog dat ze dat op de universiteit maar raar vonden. De medewerkers van verschillende woningcorporaties gaven echter graag inzicht in hun praktijk. Zij lieten zien dat sommige in de theorie uitvoerig beschreven problemen in de praktijk zelden of niet voorkomen. Gelukkig kan ik mijn praktische ‘ei’ in dit vak heel goed kwijt. Dat maakt dit werk ook zo leuk voor mij.

Kan niet? Kan wel!

Cliënten komen regelmatig aan met een probleem waarvan zij niet goed weten hoe het kan worden opgelost.  Of cliënten denken dat er überhaupt geen oplossing bestaat. Het wegnemen van problemen en het meewerken aan een oplossing is zeker in zo’n geval ontzettend bevredigend. Een mooi eindresultaat is iets waar ik mij graag voor inzet en waar cliënten dankbaar voor zijn.

Opleiding

  • Bachelor rechtsgeleerdheid & bedrijfswetenschappen, Universiteit Leiden
  • Master Encyclopedie & Filosofie van het recht, Universiteit Leiden
  • Master Civiel Recht met accent onroerend goed, Universiteit Leiden