Corina Hoogendoorn

Advocaat

Corina Hoogendoorn

Advocaat

Corina Hoogendoorn is sinds 2018 advocaat. Vanaf september 2021 werkt ze bij Van Till Advocaten, waar zij deel uitmaakt van de sectie vastgoed en overheid. Corina voert een algemene bestuursrechtpraktijk, met de nadruk op het omgevingsrecht. Daarnaast houdt Corina zich bezig met integriteitsonderzoeken op grond van de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Wet Bibob).

Mijn liefde voor het bestuursrecht en de advocatuur

“Het is nooit bij mij opgekomen om in het (bouw)bedrijf van mijn vader en oom te gaan werken. Maar ik wist niet zo goed wat ik wel wilde. Uit een beroepskeuzetest kwam tandheelkunde, accountancy en rechten. Waarschijnlijk omdat ik nauwkeurig én praktisch ben. Uiteindelijk ben ik rechten gaan studeren. Het bleek een goede keuze. Het was een hele mooie studietijd. Mijn favoriete vak was het bestuursrecht. Tijdens mijn studie ben ik zittingsgriffier geweest bij de Centrale Raad van Beroep.
Na mijn studie heb ik bijna drie jaar gewerkt als (senior) jurist bestuursrecht bij de Rechtbank Amsterdam en ben ik mij bewust geworden van het belang van een goede procesvertegenwoordiging. Mijn interesse voor de advocatuur is toen gewekt. Als advocaat heb ik inmiddels al verschillende mooie bouwbedrijven en andere ondernemingen geadviseerd en bijgestaan in procedures op het brede terrein van het bestuursrecht.”

Bestemmingsplannen, bouwvergunningen en handhavingsbesluiten

Laatst gaf ik een cliënt via de website ruimtelijkeplannen.nl een kijkje in de wondere wereld van bestemmingsplannen, structuurvisies en algemene regels die zijn gemaakt door gemeentes, provincies en het Rijk. “Recht is overal”, zei ik. “Als je er oog voor hebt”, beaamde hij. Ik had mijn cliënt op een andere manier leren kijken naar zijn eigen vak.

Expertise onder één dak

In de markt van juridische dienstverleners is het niet eenvoudig een goede adviseur of advocaat te kiezen. Zelf heb ik gekozen voor Van Till Advocaten vanwege de grote afdeling bestuursrecht en het kantoor DNA. Nauwkeurig én praktisch. Daarnaast hangt bij Van Till Advocaten een hele fijne en persoonlijke sfeer. Geen eilandjescultuur, maar samenwerken. Dé ingrediënten voor een goede procesvertegenwoordiging.

Publicaties

Artikel in Verkeersrecht ANWB. Milieuzones: de noodzaak, effectiviteit en evenredigheid van maatregelen (VR 2018/119).

Opleiding

Staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden

Lidmaatschappen

  • Vereniging voor bestuursrecht (VAR)
  • Vereniging voor Milieu (VMR)
  • Vereniging Jonge Onroerend goed Juristen (VJOJ)