Isolde Velthuysen

Advocaat

Isolde Velthuysen

Advocaat

Isolde Velthuysen is sinds 2018 advocaat. Zij is sinds 2021 verbonden aan Van Till advocaten. Zij adviseert en procedeert onder meer op het gebied van ondernemingsrecht en contractenrecht.

Advocatuur

Vroeger ging het aan de keukentafel vaak over werk, mijn moeder is advocaat geweest en mijn vader fiscalist. Van kleins af aan ben ik meegenomen in de wereld van het recht, wellicht heeft mij dat beïnvloed om ook de juridische kant op te gaan. Tijdens mijn studie kwam ik er al snel achter dat de advocatuur mij aantrok. In de studie leer je dat één antwoord mogelijk is op een juridisch vraagstuk, maar al snel werd mij duidelijk dat het in de praktijk veel genuanceerder ligt en juist creativiteit geboden is. Het is de kunst om de toepassing van het recht zodanig uit te leggen, dat het gelijk aan de zijde van cliënten ligt. Dat creatieve aspect spreekt mij nog steeds het meeste aan.

Stichting Heart to Handle

Ik vind het belangrijk mijzelf op verschillende vlakken te blijven ontwikkelen en ben altijd bezig met de volgende stap die daaraan bijdraagt. Zo heb ik tijdens mijn studententijd met een viertal vriendinnen een stichting opgezet genaamd Stichting Heart to Handle. Deze stichting zet zich vandaag de dag nog steeds in voor onderzoeken naar de preventie van hart- en vaatziekten. Elk jaar fietsen één of meerdere groepen studenten in een aantal dagen vanuit een Nederlandse studentenstad naar een Europese (hoofd)stad om een groot geldbedrag in te zamelen voor een specifiek preventieonderzoek. Wij hebben destijds gekozen voor Barcelona en voor het onderzoek naar het eerder opsporen van embolieën in het lichaam. Ik vind het erg bijzonder dat de stichting is blijven voortbestaan en dat ik één van de grondleggers daarvan ben.

Van Till advocaten

Ik ben eigenlijk per toeval bij Van Till advocaten terechtgekomen. Vanaf het eerste gesprek voelde ik dat het goed zat en wist ik dat ik ervoor moest gaan. Dit gevoel is onveranderd gebleven. De sfeer, de werkzaamheden en de cliënten, het past bij mij en ik ben erg blij dat ik de overstap naar Van Till advocaten heb gemaakt.

Opleiding:

  • Bachelor Rechtsgeleerdheid – Rijksuniversiteit Groningen
  • Master Privaatrecht – Rijksuniversiteit Groningen
  • Commercial Litigation & International Business – University of Western Ontario Canada
  • Law Firm School – Beroepsopleiding Advocaten

Expertises:

  • Geschillen
  • Contracten en aansprakelijkheid
  • Vennootschap en onderneming