Jelmer Overdijk

Advocaat

Jelmer Overdijk is sinds januari 2016 verbonden aan Van Till advocaten waar hij zich bezighoudt met het handelsrecht en aanbestedingsrecht.

“Ik werk bij de sectie handelsrecht en doe vooral distributie-, agentuur- en ondernemersrecht. Het interessante van dit vakgebied vind ik de raakvlakken met zoveel meer. Bij elke grote stap die je als bedrijf neemt, heb je een jurist nodig die meekijkt of de regels en de procedures wel goed zijn gevolgd en of de commerciële contracten kloppen. Dat maakt het werk zo boeiend.”

MKB of multinational

“Daarnaast kun je bij handelsrecht mensen écht verder helpen, of het nou een klein MKB-bedrijf is of een grote multinational. Het strafrecht heeft mij bijvoorbeeld nooit getrokken. Dat werken in een vast raamwerk waar slechts de feiten en omstandigheden anders zijn. Waar mensen een strafbaar feit plegen komt altijd veel drama en misère kijken. Het ondernemingsrecht is een veel breder en optimistischer rechtsgebied.”

Rechtswinkel

“Ik twijfelde ooit tussen een studie economie of rechten, maar het is uiteindelijk de laatste geworden.  Tijdens mijn studie ging ik werken bij de rechtswinkel in Amsterdam waar gratis rechtshulp wordt aangeboden. Ik kreeg daar de mogelijkheid om een procedure voor de rechtbank te voeren. Daar is mijn passie voor de advocatuur ontstaan.”

Ondernemingsrecht

“Via mijn universitair hoofddocent ondernemingsrecht aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) kwam ik bij Van Till terecht. Hij was voormalig partner, zo ontdekte ik toen ik een keer zijn naam ging Googlen. Het kantoor sprak mij meteen aan. Ik heb als onderdeel van mijn master commerciële rechtspraktijk Van Till benaderd voor een eindstage in september 2015. Vrij snel daarna ging er iemand weg en kon ik gelijk na mijn studie hier als advocaat aan de slag.”

Van Till advocaten

“Ik heb het bij Van Till erg naar mijn zin. De cultuur van een middelgroot kantoor staat mij erg aan. Ik hou van korte lijnen. De kennisoverdracht tussen partners en jongere medewerkers gaat hier heel snel en direct. De structuur hier is vrij plat, niet hiërarchisch en open. Er is ruimte om vragen te stellen en veel te leren.”

Opleiding:

  • Universiteit van Tilburg
  • Universiteit van Amsterdam
  • Karelsuniversiteit Praag