Jonathan Crozier

Advocaat

Jonathan Crozier

Advocaat

Jonathan Crozier is sinds 2015 werkzaam bij Van Till advocaten. Hij is werkzaam in de praktijkgebieden ondernemingsrecht en contractenrecht.

“Ik ben advocaat geworden mede door het voorbeeld dat een heel goede vriend van mijn ouders mij gaf. Hij is advocaat vreemdelingenrecht en ik bewonderde hem als kind om zijn werkethos: de manier waarop hij het juridische werk oppakte was voor mij verrassend analytisch en secuur. Daarnaast wilde hij mensen in de uitoefening van zijn vak écht helpen en bijdragen aan de maatschappij. De inhoud van zijn vak leek me als klein jongetje enorm boeiend. Om die reden ben ik rechten gaan studeren.”

Commerciële zaken

“Hoewel je zou verwachten dat ik door zijn invloed ook de sociale advocatuur in zou gaan, wilde ik wel mijn eigen pad bewandelen. Het heeft het even geduurd voordat ik wist waar ik mij wel in wilde specialiseren. Pas in het laatste jaar van mijn opleiding viel het kwartje tijdens een master contractenrecht. Ik kwam erachter dat ik commerciële zaken juridisch heel boeiend en veelzijdig vind.”

Internationale overeenkomsten

“Bij Van Till werk ik op de gebieden van ondernemings- en contractenrecht. Bij ondernemingsrecht behandel ik fusies en overnames, aandeelhoudersgeschillen en aansprakelijkheid van bestuurders. Bij contractenrecht adviseer ik mensen bij het aangaan van overeenkomsten in de brede zin van het woord.  Pielen over woorden, teksten voor een klant zo goed mogelijk formuleren. Bijkomend voordeel is dat ik in Belfast, Noord-Ierland, ben geboren en daardoor vloeiend Engels schrijf en spreek. Ik kan cliënten dus goed kan helpen met internationale overeenkomsten.”

Ruimte voor specialisme

“Ik heb in 2015 bewust bij Van Till gesolliciteerd. Ik kon als advocaat bij een ander groot kantoor beginnen op het gebied van insolventierecht, bedrijven die in financiële moeilijkheden verkeren, helpen. Maar ik wilde ik mij zo vroeg in mijn carrière niet heel erg vastpinnen op een specifiek rechtsgebied. Bij Van Till kon ik aan de slag in het algemeen civiel recht. Hier was meer ruimte om mijn eigen specialisme te kiezen.”

Middelgroot kantoor

“Wat eveneens meespeelde in mijn keuze voor Van Till was dat ik niet bij een groot kantoor wilde werken. Die zijn heel erg hiërarchisch. Op een middelgroot kantoor als Van Till word je veel makkelijker tot zelfstandig opererend jurist opgeleid. En je krijgt sneller meer verantwoordelijkheid.”

Geweldige sfeer

“Ik vind de sfeer bij Van Till echt geweldig. Iedereen werkt hard maar er is een goede balans tussen werk en vrije tijd. De sfeer is amicaal, maar wel inhoudelijk. Je kunt daardoor bij iedereen makkelijk binnenlopen voor overleg.”

Opleiding:

  • Vrije Universiteit Amsterdam (cum laude)
  • Grotius specialisatieopleiding Nationaal en Internationaal Contracteren

Lidmaatschappen:

  • Lid van de Vereniging Corporate Litigation (VCL)