Kim AupersAdvocaat


Kim Aupers is sinds 2011 verbonden aan Van Till advocaten. Zij specialiseert zich op het praktijkgebied onroerend goedrecht, waaronder bouwrecht, huurrecht en asbestzaken.

“Een van de redenen dat ik bij Van Till ben begonnen, is dat ik graag bij een middelgroot kantoor wilde werken. De sfeer is hier prettig en persoonlijk en de inhoud van het werk van hoge kwaliteit. Ik ben hier echt ontzettend goed opgeleid.”

Engelse les in Indiase sloppenwijken

“Ik heb rechten gestudeerd in Nederland (Amsterdam) en de Verenigde Staten (Berkeley). Tussen de bedrijven door heb ik veel gereisd en Engelse les gegeven in de sloppenwijken van India. Door Berkeley gingen mijn gedachten in eerste instantie uit naar een internationale carrière bij bijvoorbeeld de Verenigde Naties. Maar ik kwam al snel tot de conclusie dat ik liever in mijn eigen stad Amsterdam wilde werken.”

Onroerend goedrecht

“Bij Van Till doe ik voornamelijk onroerend goedrecht. Vastgoed klinkt misschien saai, maar het is echt vreselijk leuk en interessant. Het werk beslaat veel meer dan een wettenbundel en ik ben echt concreet met dingen bezig.  Want bij bedrijven zijn mensen aan het werk en gaat het  dus wel eens mis.”

Van contracten tot asbestproblematiek

“Neem bijvoorbeeld conflicten op een bouwplaats over het te laat, niet of verkeerd opleveren van het werk. Of er is schade ontstaan en de opdrachtgever weigert de factuur van de aannemer te betalen. Maar mijn werk gaat ook over interpretatieverschillen van contracten, over huurgeschillen of over acute asbestproblematiek. Juist die diversiteit boeit mij enorm.”

Actiemodus

“Mijn cliënten willen het liefste dat iets gisteren is opgelost.  Snelheid in mijn werk is dus heel belangrijk en waar ik graag aan voldoe. Ik hou ervan om in de actiemodus te staan; de dingen vlug, praktisch en efficiënt op te kunnen lossen. Natuurlijk procedeer ik ook graag.  Iedereen bij Van Till weet hoe belangrijk het is om snel duidelijkheid te hebben en resultaat te boeken.”

Middenin de maatschappij

“Het leuke aan de advocatuur is dat je middenin de maatschappij staat. Ik kom met heel veel verschillende soorten mensen in aanraking en help hen problemen op te lossen. Ik vind het belangrijk om op een duidelijke en toegankelijke wijze het recht voor een cliënt te vertalen. Ik heb mijn draai gevonden als advocaat.

Opleiding

  • Vrije Universiteit Amsterdam
  • University of California, Berkely School of Law
  • Universiteit van Amsterdam

Nevenactiviteiten

  • Lid van de Business Breakfastclub Ronald MC Donald huizen Amsterdam
  • Studentenbegeleider bij de Amsterdam Law Firm (Universiteit van Amsterdam)