Kim Kroon

Partner

Kim Kroon

Partner

Kim Kroon is sinds 2006 advocaat en werkzaam bij Van Till advocaten. Kim adviseert en procedeert op het gebied van het vastgoedrecht, waaronder appartements-, bouw– en huurrecht. Ook houdt zij zich bezig met asbestzaken en contractenrecht.

“Ik ben bij Van Till begonnen als secretaresse. Het was een bijbaantje tijdens mijn studie rechten. Na mijn studie ben ik eerst begonnen als advocaat-stagiair. Na een aantal jaar medewerker te zijn geweest ben ik uiteindelijk partner geworden bij Van Till.”

Werkomgeving bij Van Till

“Wat het werken bij Van Till zo leuk maakt, is het laagdrempelige en het persoonlijke. Dat merkte ik al toen ik hier als secretaresse werkte en dat is altijd zo gebleven. Alle deuren staan hier open en er is steevast ruimte om met collega’s te sparren. Als je je veilig voelt in een werkomgeving, kun je je werk goed doen. Dat straal je vervolgens ook naar je klanten uit.”

Vastgoed

“Het leuke aan vastgoed is dat het een breed en veelomvattend rechtsgebied is. Aan de ene kant kom je met heel gewone mensen in aanraking die tegen alledaagse problemen aanlopen. Aan de andere kant werk je vaak samen met andere professionals die zich vanuit andere invalshoeken met het vastgoed bezig houden. ”

Appartementsrecht en VvE’s

“Ik heb veel met het appartementsrecht te maken, wat vooral in de grote steden speelt. Daar maken de meeste woningen en bedrijfsruimten onderdeel uit van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Iedereen dient zich aan de splitsingsakte te houden en dat kan tot de nodige vragen en discussies leiden. Ik sta zowel VvE’s en (vastgoed en VvE-)beheerders bij als (groot)eigenaren.”

Huurrecht

“Een ander deel van mijn werk gaat over het huurrecht, van woningen, winkels of bedrijfsruimten. Ook hier sta ik beide partijen bij, zowel pandeigenaren als de huurders. Ten slotte doe ik nog een deel bouwrecht: conflicten over aanneming van werk, zoals geschillen tussen opdrachtgevers, onderaannemers of leveranciers.”

Kennisoverdracht

“Ik probeer mijn kennis ook over te dragen. Daarom geef ik cursussen aan VvE- en vastgoedbeheerders. Daarnaast zit ik in de redactie van de VvErecht.nl. Ik probeer mijn passie voor dit vakgebied echt te delen met anderen.”

Opleiding:

  • Vrije Universiteit
  • Grotius Academie – Onroerend Goedrecht

Overig:

  • Lid van de Juristenvereniging Appartementsrecht
  • Redactie VvErecht.nl