Kim Kroon

Partner

Kim Kroon

Partner

Kim Kroon is sinds 2006 advocaat en werkzaam bij Van Till advocaten. Kim adviseert en procedeert op het gebied van het vastgoedrecht, waaronder appartements-, bouw– en huurrecht. Ook houdt zij zich bezig met projectontwikkeling, asbestzaken en contractenrecht. 

“Ik ben bij Van Till begonnen als secretaresse. Het was een bijbaantje tijdens mijn studie rechten. Na mijn afstuderen, werd ik gevraagd om te solliciteren naar de functie van advocaat-stagiair. Alvorens bij Van Till te beginnen, heb ik eerst een paar maanden door Zuidoost-Azië gereisd. Daarna ben ik begonnen op de vastgoedsectie.”

Werkomgeving bij Van Till

“Wat het werken bij Van Till zo leuk maakt, is het laagdrempelige en het persoonlijke. Dat merkte ik al toen ik hier als secretaresse werkte en dat is altijd zo gebleven. Alle deuren staan hier open en er is steevast ruimte om met collega’s te sparren. Als je je veilig voelt in een werkomgeving, kun je je werk goed doen. Dat straal je vervolgens ook naar je klanten uit.”

Vastgoed 

“Ik ben heel breed opgeleid want ik ben afgestudeerd in criminologie, strafrecht en familierecht – iets heel anders dan vastgoedrecht waar ik nu in ben gespecialiseerd. Maar het leuke aan vastgoed dat het een veelomvattend rechtsgebied is. Aan de ene kant gaat het alleen maar over stenen terwijl je aan de andere kant met heel gewone mensen in aanraking komt die tegen alledaagse problemen aanlopen.”

Appartementsrecht en VvE’s

“Ik werk veel met appartementsrecht, wat vooral in de grote steden speelt. Daar zijn de meeste woningen verenigd in een Vereniging van Eigenaren (VvE).  Ik sta zowel VvE’s, (vastgoed en VvE-)beheerders bij als huiseigenaren. De laatste jaren gaan juridische conflicten veel over verhuur via Airbnb. Dat is een relatief nieuw fenomeen. Mijn taak is uit te zoeken hoe je de oude begrippen uit splitsingsakten van appartementen kunt uitleggen met een nieuwe woonontwikkeling als Airbnb. Het is een beetje juridisch pionieren.”

Huurrecht

“Een ander deel van mijn werk gaat over het huurrecht, van woningen, winkels of bedrijfsruimten. Ook hier sta ik beide partijen bij, zowel pandeigenaren als de huurders. Ten slotte doe ik nog een deel bouwrecht: conflicten over aanneming van werk, zoals geschillen tussen opdrachtgevers, onderaannemers of leveranciers.”

Kennisoverdracht 

“Ik probeer mijn kennis ook over te dragen. Daarom geef ik voorlichting aan VvE’s en geef ik les aan de Real Estate Business School. Ik onderwijs makelaars in verschillende juridische modules, zoals huur- en appartementsrecht. Daarnaast zit in de redactie van de VvErecht.nl. Ik probeer mijn passie voor dit vakgebied echt te delen met anderen.”

Opleiding:

  • Vrije Universiteit
  • Grotius Academie – Onroerend Goedrecht

Overig:

  • Lid van de Juristenvereniging Appartementsrecht
  • Redactie VvErecht.nl
  • docent Real Estate Business School (Hilversum)