Lex de Jager

Partner

Lex de Jager

Partner

Lex de Jager is een van de oprichters van Van Till advocaten. hij heeft een algemene praktijk met de nadruk op vastgoed, waaronder bouwrecht en asbestgerelateerde juridische vraagstukken. Een tweede specialisme heeft betrekking op het gebied van sport en recht.

“Met vier anderen heb ik in 1996 Van Till advocaten opgericht.  We kwamen allemaal van de grote kantoren. Het was een fijne start en in de loop der jaren hebben we de goede sfeer altijd kunnen blijven vasthouden. Natuurlijk is Van Till gegroeid, maar we zijn behapbaar en informeel gebleven. Als je Lex de Jager bestelt, krijg je ook Lex de Jager.”

Specialisatie bestuursrecht

“Tijdens mijn studie rechten ben ik een tijdje actief geweest in de politiek. Ik wilde de Tweede Kamer in en de specialisatie bestuursrecht in mijn studie sloot daar goed op aan. Toch ben ik na mijn opleiding de advocatuur ingegaan en heb ik de politiek vaarwel gezegd. De advocatuur was veel leuker en bovendien bleek ik daar geschikter voor te zijn.”

Bouwgeschillen met meerdere partijen

“Ik belandde destijds bij een groot advocatenkantoor op de afdeling vastgoed. Dat bleek erg goed bij mij te passen. Ik doe nog steeds veel bouwgeschillen waar meerdere partijen bij zijn betrokken. Bijvoorbeeld als de aannemer, de opdrachtgever en de architect elkaar in de weg lopen. Ik strijk onderlinge conflicten glad.”

Asbestzaken en sportrecht

“Naast vastgoed, dat 80 procent van mijn werk bepaalt, ben ik gespecialiseerd in asbestzaken en heb ik nog een kleine praktijk in sportrecht. Ik sta een aantal spelers en clubs bij in de voetballerij en ben actief in de autoracerij. Dat vind ik erg leuk omdat ik zelf ook heel sportief ben. Ik sport dagelijks en ben jarenlang vicevoorzitter geweest van voetbalclub Telstar. ”

Nieuwe klanten

“Het mooiste aan mijn werk vind ik nieuwe klanten die via een aanbeveling binnenkomen. Het is mij ook weleens overkomen dat de tegenpartij zei: ‘Je hebt mij de vorige keer gesloopt. Ik heb een nieuwe zaak, wil je deze keer mijn advocaat zijn? Dan weet ik dat ik mijn werk goed heb gedaan. ”

Geen ellenlange procedures

“Ik houd van actie en in rap tempo tot de kern komen. Geen ellenlange of gedetailleerde procedures maar snel samen knopen doorhakken. Strategisch denken en praktisch schakelen. Als je vandaag actie onderneemt, heb je er morgen al resultaat van. Dat is echt wel mijn handelsmerk.”

Opleiding:

  • Universiteit Leiden
  • Grotius Academie – Onroerend Goedrecht en bestuursrecht

Lidmaatschappen:

  • Ned / USA kamer van koophandel
  • European Law Group (ELG)