Marco Meijer

Partner

Marco Meijer is sinds 2016 verbonden aan Van Till advocaten. Hij is specialist op het gebied van arbeidsrecht, ontslagrecht en ondernemingsrecht.

“Een groot deel van mijn tijd richt ik mij op corporate arbeidsrecht voor het hogere management waarbij ik vaak de manager of directeur bijsta. Dat is echt een specialisatie gebleken en ik haal veel voldoening uit het menselijk contact. Daarnaast sta ik ondernemingen bij met arbeidsrechtelijke vraagstukken. Bijvoorbeeld op het gebied van collectieve en individuele ontslagen, maar ook met adviezen over arbeidscontracten of de positie van de OR.”

Vaste adviseur ondernemingsrecht

“Voor een ander, niet minder interessant maar wel kleiner deel, ben ik vaste adviseur op het gebied van commerciële ondernemingsrechtvraagstukken bij een aantal grote cliënten.  Het betreft vaak familiebedrijven waarvoor ik al vele jaren als een soort ‘general counsel’ en juridische sparringspartner fungeer.  Hen help ik bijvoorbeeld bij commerciële contracten met andere ondernemingen en daaruit voortvloeiende geschillen. ”

Arbeidsrechtgeschillen

“Als ik werkgevers bijsta en de zaak wordt goed afgerond dan zijn zij erkentelijk op een professionele manier. Als ik werknemers bijsta en we winnen de zaak, komt daar nog de emotie van persoonlijke dankbaarheid bij. Bij een arbeidsgeschil speelt meestal veel meer dan alleen wetsartikelen. Mensen hebben vaak het gevoel door mij goed door het hele proces begeleid te zijn met een mooi eindresultaat. Daar vind ik erg bevredigend.”

Gesprekspartner voor ondernemers

“Ik ben in de zakelijke praktijk heel breed opgeleid, als een generalist. Ik merk nog steeds dat dit echt een pre is voor cliënten. Ik weet namelijk overal wat van en houd ook actief de jurisprudentie bij van verschillende rechtsgebieden. Daardoor ben ik een makkelijke gesprekspartner voor ondernemers. Gaan zaken dieper, dan schakel ik een meer gespecialiseerde kantoorgenoot in. Maar ik blijf meestal wel meedenken.”

Advocatuur

“Het lag aanvankelijk niet eens zo voor de hand dat ik de advocatuur inging – al zei wel iedereen in mijn jeugd dat ik alles recht praatte wat krom was. Ik ben ooit begonnen met een studie economie, maar dat was veel meer wiskunde en statistiek dan ik leuk vond. Na twee jaar ben ik overgestapt op rechten en dat paste een stuk beter bij me.”

Van Till: op hoog niveau opereren

“Ik zit sinds 1986 in de advocatuur en heb heel lang bij een groot internationaal kantoor gewerkt. Medio 2016 bleek dat er bij Van Till ruimte was voor een nieuwe partner met mijn praktijk en ben ik hier begonnen. Omdat ik veel advocaten bij Van Till als oud collega kende, heb ik geen moment getwijfeld over mijn overstap. Vanaf dag één voelde het goed bij Van Till. Het kantoor is niet te groot maar zeker ook niet te klein om op hoog niveau te kunnen opereren. Het is hard werken maar wel met veel humor.“

Opleiding:

  • Universiteit van Amsterdam
  • Grotius Academie – postacademische specialistenopleiding Arbeidsrecht

Lidmaatschappen:

  • Vereniging van Amsterdamse Arbeidsrecht Advocaten (VAAA)
  • Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
  • European Employment Lawyers Association (EELA).