Mees Bloembergen

Advocaat

Mees Bloembergen

Advocaat

Mees Bloembergen werkt sinds 2017 bij Van Till advocaten. Mees is werkzaam in het handelsrecht.

Problemen oplossen

“Ik ben sociaal en analytisch sterk. Daarnaast ben ik een taalliefhebber en schrijf ik graag, in juridische blogs maar ook privé. Deze eigenschappen komen in de advocatuur goed van pas: logisch redeneren, begrijpen wat er aan de hand is en schriftelijke stukken opstellen voor de rechter of de andere partij. Ik heb inmiddels ruime ervaring in het handelsrecht, en weet dat een commerciële oplossing vaak het allerbeste is voor beide partijen. Een gang naar de rechter – hoe interessant ook – voorkomen wij liever.”

Inspiratie

“Ik merk dat ik energie krijg van de samenwerking met ondernemers. Daarbij streven we veel persoonlijk contact na en hechten we belang aan een goede band met de klant. Mijn inspiratie haal ik uit dat directe contact en dat groeit als de klant enthousiast is over zijn/haar business. In het handelsrecht maak ik kennis met prachtige bedrijven en met de mooiste producten, waarin ik mij graag verdiep.”

Competitief

“Winnen speelt al heel mijn leven een grote rol, mede doordat ik op hoog amateurniveau heb gevoetbald. Nu speel ik in een serieus gezelligheidsteam bij ASV Arsenal en ben ik trots international van het Nederlands Advocaten Voetbalteam, waarmee ik in 2021 wereldkampioen werd. In de afgelopen jaren heb ik veel geprocedeerd en tijdens ‘de wedstrijd’ in de rechtszaal komt mijn competitieve gedrag naar boven. Ik ga voor het hoogst haalbare, maar soms is een schikking ook een heel goed resultaat. Het gaat uiteindelijk om de belangen van de klant.”

Opleiding

  • Universiteit van Amsterdam (Privaatrechtelijke Rechtspraktijk)
  • Universiteit Utrecht (Rechtsgeleerdheid)

Lidmaatschappen

  • Lid van The International Distribution Institute (IDI)