Mees Bloembergen

Advocaat

Mees Bloembergen is sinds oktober 2017 werkzaam bij Van Till advocaten. Mees is werkzaam in het handelsrecht.

“Op de middelbare school had ik een bèta-pakket, maar een technische studie zag ik niet zitten. Ik wilde juist mét en vóór mensen werken, hen helpen. Daarnaast ben ik een taalliefhebber. Daarom heb ik ervoor gekozen om rechten te gaan studeren.”

Studententijd

“In mijn studententijd heb ik mij als commissielid van een studentenvereniging ingezet voor het realiseren van studentenhuizen in de Utrechtse binnenstad. Regelmatig zat ik met meerdere partijen rond de tafel: investeerders, makelaars, studenten en ouders van studenten. Doel was deze partijen bij elkaar te krijgen. Dat lukte buitengewoon goed en dat gaf enorme voldoening.”

Problemen oplossen

“Ik ben niet alleen sociaal, maar heb door mijn bèta-achtergrond een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Dat komt in de advocatuur goed van pas: logisch redeneren, begrijpen wat er aan de hand is. Vanaf stap één een probleem oplossen, dingen tot op de bodem uitzoeken. Ik vind het leuk ieders belang in te schatten.”

Competitief

“Winnen speelt al heel mijn leven een grote rol. Mijn broer, broertje en ik pakten sport en spel in onze jeugd lekker competitief op – onze ouders daarmee soms tot wanhoop drijvend. De deuren hadden het meer dan eens zwaar te verduren na onderlinge potjes voetbal, tafeltennis, Monopoly, kaarten of tijdens het spelen van voetbalgame FIFA.”

Voetbal

“Ook op het voetbalveld was winnen meer dan belangrijk. Ik heb op hoog amateurniveau gevoetbald in regio- en districtsteams van de KNVB-jeugd. Momenteel speel ik bij ASV Arsenal en ben ik trots international van het Nederlands Advocaten Voetbalteam, waarmee ik in 2021 wereldkampioen ben geworden. De winnaarsmentaliteit die in de voetballerij zo is gewenst, is ook in de advocatuur absoluut een pre.”

Inspiratie

“Een van de redenen dat ik bij Van Till solliciteerde, was omdat ik bij een middelgroot advocatenkantoor wilde werken. Ik wil dicht bij de cliënt kunnen staan. Mijn inspiratie haal ik uit direct contact met mensen. Hier krijg ik die kans. Daarnaast zijn bij Van Till de lijntjes kort. Ik werd vanaf dag één snel en gemakkelijk bij zaken betrokken. Het is dan ook niet vreemd dat ik mij hier uitstekend op mijn plek voel.”

Opleiding

  • Universiteit van Amsterdam (Privaatrechtelijke Rechtspraktijk)
  • Universiteit Utrecht (Rechtsgeleerdheid)