Radboud Klazinga

Partner

Radboud Klazinga is sinds 2010 verbonden aan Van Till advocaten. Hij is specialist op het gebied van arbeidsrechtondernemingsrecht en pensioenrecht. Hij staat zowel Nederlandse als buitenlandse werkgevers bij. Ook treedt hij op voor directeuren en managers.

“Ik kom uit een echte juristenfamilie. Mijn opa was rechter, mijn vader notaris en ik heb een aantal advocaten in de familie. Ik ben een echte bèta met een brede interesse, ook in bedrijfsleven en techniek. Om die zaken te combineren heb ik gekozen voor een rechtenstudie  – die ik overigens nog even heb onderbroken om de halve wereld over te zeilen. Ik merk dat in de advocatuur al mijn interesses samenkomen.”

Diverse rechtsgebieden

“Ik ben begonnen bij een klassiek advocatenkantoor: een oud statig pand aan een Amsterdamse gracht met sigaren rokende mannen. Ik kreeg veel vrijheid om op diverse rechtsgebieden en voor veel verschillende cliënten te werken. Ik heb daar veel geleerd en mij snel ontwikkeld.”

Specialist in arbeidsrecht

“In de loop der jaren heb ik mij gespecialiseerd in het arbeidsrecht, een heel dynamisch en boeiend vakgebied. En breed. Ik werk op het snijvlak van arbeidsrecht met ondernemingsrecht. Dat houdt in dat ik managers en directeuren bijsta in conflicten met hun werkgever. Ook adviseer ik bij reorganisaties en ontslagrondes en ondersteun ik bedrijven in de omgang met ondernemingsraden of vakbonden.  Ik ben vaak de sparringpartner van de HR-afdeling.”

Ingewikkelde kwesties

“De zaken die de gemiddelde arbeidsrechtadvocaat niet aandurft, zijn juist degene die mij boeien. Ik hou ervan om ingewikkelde kwesties en complexe issues op te lossen. Denk daarbij aan een manager die wordt ontslagen en een omvangrijk pensioenprobleem heeft. Of een multinational waar een directeur bestuurder is van meerdere divisies zodat het bedrijf te maken krijgt met arbeidsrecht uit verschillende landen.”

Juridische gereedschapskist

“Ik zie mijn jarenlange ervaring als een juridische gereedschapskist. Van het lokale MKB-bedrijf tot een grote internationale onderneming help ik concreet met het oplossen van problemen. Ook denk ik graag mee over het uitbouwen van bedrijven in de toekomst. Daarbij vind ik het mooi om in een korte tijd een organisatie en de mensen die er werken diepgaand te leren kennen. Ik ben altijd geïnteresseerd in het verhaal van de ondernemer.”

Van Till DNA

“Ik ben in 2010 overgestapt naar Van Till. Dat is een bewuste keuze geweest. We hebben de juiste omvang om topkwaliteit te leveren op alle rechtsgebieden die voor ondernemers belangrijk zijn. Aan de andere kant zijn we klein genoeg om onze klanten goed te kennen. We weten waar we mee bezig zijn. Dat is echt het Van Till DNA.”

“Kom gerust een kop koffie drinken om kennis te maken.”

Opleiding:

  • Universiteit van Amsterdam
  • Erasmus universiteit – Post Academische Leergang Arbeidsrecht (PALA)

Lidmaatschappen:

  • Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
  • Vereniging voor Arbeidsrecht
  • Vereniging voor arbeidsrecht advocaten Amsterdam

Nevenactiviteiten:

  • Radboud treedt regelmatig op als spreker over arbeidsrecht.