Roderick BeukerAdvocaat


Roderick Beuker is sinds 2008 werkzaam bij Van Till advocaten. Hij maakt deel uit van de praktijkgroep onroerend goedrecht, en is gespecialiseerd in bouwrecht, huurrecht,  vastgoedrecht en contractenrecht.

“Wat mij het meest in de advocatuur aanspreekt, is het vinden van praktische en concrete oplossingen – hoe juridisch complex een zaak ook is. Waar het uiteindelijk om gaat, is dat je van toegevoegde waarde voor je cliënt bent. Dat vereist natuurlijk kennis van zaken, maar ook dat je je verdiept in je cliënt. Weten wat hij of zij wil.”

Van horeca naar advocatuur 

“Na mijn propedeuse rechten ben ik in de horeca beland: eerst barman, daarna kok en later bedrijfsleider. Ik heb jaren met veel plezier in cafés en restaurants gewerkt, maar miste op een gegeven moment toch wel de geestelijke uitdaging. Ik besloot naast mijn baan mijn studie rechten af te ronden en mij te richten op de advocatuur.”

Klantgericht 

“De horeca bleek een goede leerschool. Hoewel de verschillen groot lijken met de advocatuur, zijn er ook veel overeenkomsten. Op beide werkterreinen is het hard werken en draait het om dienstverlening. In de advocatuur moet je net als in de horeca klantgericht te zijn.”

Vastgoed

“Aan het einde van mijn studie ben ik bij Van Till begonnen. De afgelopen tien jaar heb ik mij in vastgoed gespecialiseerd. Vastgoedgeschillen gaan over aanneming en ontwikkeling, huur en verkoop van allerhande onroerend goed. Het is concreet, zichtbaar en tastbaar. Daar hou ik van.”

Praktische oplossingen

“De meeste klanten komen bij ons vanwege een concreet probleem dat direct moet worden opgelost. Ik haal er verreweg de meeste voldoening uit als de klant tevreden is met de oplossing. Die hoeft niet per se juridisch te zijn, maar kan ook praktisch. Omdat ik het belangrijk vind om mijn kennis op dit gebied door te geven, geef ik ook les aan de Real Estate Business School. Door deze lessen krijg ik ook van andere mensen dan onze klanten praktijkproblemen mee. Ik weet dus goed wat er speelt.”

Van Till advocaten

“Ik heb het erg bij Van Till naar mijn zin. De sfeer is goed, open en de lijntjes zijn kort. Niet alleen zakelijke dingen, ook de sociale aspecten van het leven worden met elkaar gedeeld. Van Till is trouw naar klanten; in goede en in slechte tijden. En er zit hier ontzettend veel kennis, ervaring en kwaliteit.”

Opleiding:

  • Vrije Universiteit Amsterdam
  • Grotius Academie – Specialisatie Onroerend goedrecht

Overig:

  • docent Real Estate Business School (Hilversum)