Rogier LoosenPartner


Rogier Loosen (1963) adviseert en procedeert op het gebied van het ondernemingsrecht, waaronder het vennootschapsrecht, fusies en overnames en geschillen.

Op het gebied van vennootschapsrecht biedt Rogier Loosen deskundig advies bij keuzes over het oprichten van een B.V., coöperatie of VOF en bij keuzes over de (vastlegging van) rechten en plichten van vennoten, aandeelhouders, bestuurders en commissarissen.

Hij heeft ruime kennis en ervaring op het gebied van fusies en overnames, zowel aan verkopers- als aan koperszijde. Hij adviseert bij het gehele traject van overnames, buy-outs, buy-ins en private equity transacties, vanaf de eerste onderhandelingen tot en met de closing.

Rogier adviseert over en begeleidt procedures op alle terreinen van geschillen binnen de onderneming (corporate litigation), zoals geschillen tussen aandeelhouders of vennoten, met een faillissementscurator of met crediteuren van de vennootschap. Ook adviseert en procedeert hij over zaken betreffende bestuurdersaansprakelijkheid, aansprakelijkheid van commissarissen, in enquêteprocedures voor de Ondernemingskamer, wettelijke geschillenregelingen en procedures inzake ontbinding van de vennootschap.

Rogier heeft daarnaast ruime expertise op het gebied van Frans recht. Rogier is een van de weinige advocaten in Nederland die tevens in Frankrijk als advocaat is ingeschreven (avocat à la Cour d’Appel de Paris). Hij treedt regelmatig op voor Nederlandse bedrijven en instellingen die actief zijn op de Franse markt en begeleidt Franse bedrijven bij hun zakelijke contacten in Nederland. Hij spreekt de Franse taal vloeiend en is goed bekend met beide culturen. Verder beschikt hij over een omvangrijk Frans netwerk.

Opleiding

Lidmaatschappen: