Saskia Roeters van Lennep

Advocaat

Saskia Roeters van Lennep

Advocaat

Saskia Roeters van Lennep is sinds oktober 2018 werkzaam bij Van Till advocaten, waar ze deel uitmaakt van de sectie vastgoed.

“Bij Van Till houd ik me bezig met onroerend goed en aanverwant recht. Het is heel afwisselend: huurrecht, bouwrecht maar ook bestuursrecht en alles wat daarbij komt kijken. Aannemers, (ver)huurders, opdrachtgevers, beleggers: ze hebben allemaal hun eigen belangen en perspectieven. De ene dag stel je een contract op en de andere dag onderhandel je met een wederpartij, op zoek naar een compromis. Puzzelen en zoeken naar de beste uitkomst voor de cliënt, dat vind ik heel leuk.”

Het hele plaatje

“Bij het eerste contact met een cliënt let ik erop dat ik de juiste vragen stel. Een cliënt heeft een bepaalde kijk op zijn zaak, maar het is goed om na te gaan hoe het hele plaatje eruitziet. Vervolgens maak ik een inschatting. Als het niet handig is om te gaan procederen zeggen we dat ook.”

“Voorafgaand aan mijn studie ben ik au-pair geweest in Duitsland en heb ik een legal English-course gevolgd in Engeland. Tijdens mijn studie was ik een jaar vicevoorzitter van de Amsterdamse Juridische Bedrijvendag, een Stichting die ontmoetingsdagen organiseert voor studenten en diverse (advocaten)kantoren. Ook was ik actief in een studievereniging. Daarnaast werkte ik gedurende mijn studie bij een vastgoedkantoor en een advocatenkantoor. Na mijn studie ging ik aan de slag voor de afdeling Grond en Ontwikkeling van de gemeente Amsterdam. Een hele interessante en
leerzame tijd, maar toen ik na een jaar overstapte naar Van Till advocaten merkte ik wel dat de advocatuur veel beter bij mij past.”

Snel schakelen

“Bij Van Till moet ik sneller schakelen en er is meer afwisseling in het werk. Vaak moet er snel gehandeld worden. Vastgoedrecht is praktisch en oplossingsgericht. Als het kan probeer je een zaak buiten de rechtbank te houden.”

“De leukste kantoordagen zijn voor mij de dagen met veel contact met cliënten. Dagen van rennen en vliegen, waarbij je aan het eind constateert: ik heb echt iets kunnen betekenen voor mijn cliënt. Ik ben een betrokken advocaat, ik verplaats me in de situatie van de cliënt. Als het nodig is ben ik ook ’s avonds of in het weekend bereikbaar.”

“In mijn vrije tijd sport ik graag. Ook zit ik in het bestuur van een stichting die fondsen werft voor (voortgezet) speciaal onderwijs. We zamelen geld in voor speciale onderwijsdoeleinden waar de overheid geen middelen voor beschikbaar stelt, zoals de inrichting van een groen en ontwikkelingsgericht schoolplein. Ik vind het belangrijk om op deze manier maatschappelijk betrokken te zijn.”

Van Till advocaten

“De sfeer bij Van Till is heel goed. We zijn een middelgroot kantoor dat verschillende rechtsgebieden bestrijkt. Tijdens wekelijkse jurisprudentielunches bespreken we interessante zaken. Nuttig, omdat je zo ook hoort wat er in andere rechtsgebieden speelt. Het is ook fijn dat je makkelijk iemand kan raadplegen over een ander rechtsgebied. We hebben de nodige expertise in huis.”

Opleiding:

  • Vrije Universiteit Amsterdam (VU) – bachelor rechtsgeleerdheid
  • Universiteit van Amsterdam (UvA) – master privaatrecht