Stefan DalmolenPartner


Stefan Dalmolen is sinds 2004 verbonden aan Van Till advocaten. Hij is werkzaam binnen de praktijkgebieden aanbestedingsrecht, bouwrecht en algemeen bestuursrecht.

“Het juridische en het nieuwsgierige is er met de paplepel ingegoten. Mijn vader was journalist bij een regionaal dagblad en ging op een gegeven moment rechten studeren. Hij is altijd journalist gebleven maar zocht in zijn werk de raakvlakken op met het juridische. Het is niet verwonderlijk dat ik rechten ben gaan studeren.”

Van rechtbijstandverzekeraar naar Van Till

“Na mijn studie heb ik eerst als jurist bij rechtsbijstandverzekeraar DAS gewerkt. In 2004 ben ik overgestapt Van Till Advocaten. Ik voelde mij meteen thuis hier: ervaren professionals die weten hoe belangrijk het is om snel duidelijkheid te hebben en resultaat te boeken.”

Aanbestedingsrecht

“Ik kwam hier al snel in aanraking met het aanbestedingsrecht via een cliënt die ik bijstond in een burenruzie. Ze werkte bij het MKB en vertelde mij dat veel ondernemers met vragen zaten over openbare aanbestedingen. Samen met haar en nog een paar mensen heb ik de MKB Aanbestedingsdesk opgezet. Die bestaat nog steeds, al zijn wij daar niet meer bij betrokken.”

Snel schakelen

“Mijn interesse voor het aanbestedingsrecht is toen wel gewekt en beslaat het grootste gedeelte van mijn praktijk. Het is een boeiend speelveld met eigen spelregels en waar je snel moet schakelen. Een kort geding hoort er bijna altijd bij. Binnen een maand of twee is een zaak doorgaans afgerond.”

Middenin maatschappij

“Het leuke van mijn vakgebied is dat je middenin de maatschappij staat. De ene keer gaat het erover welk bedrijf de vlieglessen bij het ministerie van Defensie mag verzorgen. De andere keer wie de koffiezetapparaten bij gemeente X mag leveren of de kunstgrasvelden bij gemeente Y.”

Overheden

“Naast ondernemers sta ik ook overheden bij. Beiden vind ik even prettig om voor te werken. Bij overheden is het fijn dat je deel uitmaakt van een professioneel team. Niet zelden werk ik samen met andere specialisten: juristen, mensen die vakinhoudelijk van de hoed en de rand weten, adviseurs of communicatiemedewerkers.”

Ondernemers

“Wat ik het interessantste vind als ik bedrijven bijsta, is dat ik écht iets voor hen kan betekenen. Voor ondernemers heeft het grote gevolgen als zij de aanbesteding niet hebben gewonnen, een nieuwbouw niet kunnen realiseren of in een bestuurlijke procedure verdwalen. Ik kan van toegevoegde waarde zijn door te onderzoeken of we de opdracht toch nog kunnen binnenhalen. Kijken of de overheid de spelregels wel op de juiste manier heeft opgesteld en geïnterpreteerd.”

Opleiding:

  • Rijksuniversiteit Groningen
  • University of Wisconsin Law School
  • Grotius Academie – Onroerend goedrecht