Sylvie Adriaanse

Advocaat

Sylvie Adriaanse

Advocaat

Sylvie Adriaanse is sinds 2017 werkzaam bij Van Till advocaten. Sylvie is werkzaam bij de sectie vastgoed, waarbinnen zij zich onder andere bezighoudt met het bestuursrecht.

“Ik heb een bachelor Rechtsgeleerdheid gedaan aan de Universiteit van Amsterdam en een master Staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden . Het leuke aan rechten vind ik dat het een vrij concrete studie is: ‘recht toe recht aan’. En dat het een erg talige studie is. Eén woordje kan al een wereld van verschil maken.”

Bestuursrecht

“Het bestuursrecht spreekt mij aan vanwege het interessante spanningsveld tussen de overheid en haar burgers. Het is veelal een niet gelijkwaardige relatie. Overheden zouden het algemeen belang moeten behartigen, maar in de praktijk werkt dat niet altijd zo. Sommige maatregelen hebben grote impact op burgers. Dat maakt de puzzel van bestuursrecht zo boeiend.”

Van student-stagiair tot advocaat

“In de zomer van 2017 heb ik twee maanden stage gelopen bij Van Till advocaten. Wederzijds beviel dat erg goed. Ik werd gevraagd te blijven als juridisch medewerker en ben gedurende mijn master een dag per week bij Van Till blijven werken. Toen ik afstudeerde wist ik dan ook meteen bij welk kantoor ik wilde gaan werken: Van Till advocaten. Inmiddels ben ik beëdigd tot advocaat en werk ik bij de sectie Onroerend Goed. Het leuke aan deze sectie is dat het gebied ontzettend breed is en hier zowel het bestuurs- als het privaatrecht aan de orde komt. Doordat wij zowel particulieren, als bedrijven en overheden bijstaan, is elke week weer anders.”

Bijzonder kantoor

“Ik heb het erg naar mijn zin bij Van Till. De sfeer onderling is goed en er wordt veel gelachen. Tegelijkertijd wordt er ook hard gewerkt op hoog niveau. Deze combinatie maakt Van Till voor mij bijzonder kantoor.”

Opleiding 

  • Bachelor rechtsgeleerdheid, Universiteit van Amsterdam
  • Uitwisseling Universidad Pontificia Commillas de Madrid
  • Master staats- en bestuursrecht, Universiteit Leiden (cum laude)