Sylvie Adriaansejuridisch medewerker


Sylvie Adriaanse (1994) is sinds 2017 werkzaam bij Van Till advocaten. Sylvie is juridisch medewerker.

“Op dit moment ben ik mijn studie rechten aan het afronden. Ik heb een bachelor gedaan aan de Universiteit van Amsterdam en ben nu bezig met mijn master staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden. Het leuke aan rechten vind ik dat het een vrij concrete studie is: ‘recht toe recht aan’. En dat het een erg talige studie is. Eén woordje kan al een wereld van verschil maken. Dat kreeg ik thuis ook mee: mijn opa was jurist en mijn zus is ook jurist geworden.”

Bestuursrecht

“Vooral het bestuursrecht spreekt mij aan vanwege het interessante spanningsveld tussen de overheid en haar burgers. Het is veelal een niet gelijkwaardige relatie. Overheden zouden het algemeen belang moeten behartigen, maar in de praktijk werkt dat niet altijd zo. Sommige maatregelen hebben grote impact op burgers. Dat maakt de puzzel van bestuursrecht zo boeiend.”

Juridisch medewerker

“In de zomer van 2017 heb ik stage gelopen bij Van Till advocaten. Wederzijds beviel dat erg goed; ik werd gevraagd te blijven als juridisch medewerker. Een dag per week werk ik voor verschillende secties. Het snelle en concrete van de advocatuur vind ik boeiend. Zaken tot op de bodem uitzoeken, gestructureerd werken en het naadje van de kous willen weten. Na het afronden van mijn studie hoop ik dan ook als advocaat aan de slag te kunnen gaan.”

Bijzonder kantoor

“Ik heb het erg naar mijn zin bij Van Till. De sfeer onderling is goed en er wordt veel gelachen. Tegelijkertijd wordt er ook hard gewerkt op hoog niveau. Deze combinatie maakt Van Till voor een mij bijzonder kantoor. Ik leer hier elke dag ontzettend veel.”

Opleiding 

  • Bachelor rechtsgeleerdheid, Universiteit van Amsterdam
  • Uitwisseling Universidad Pontificia Commillas de Madrid (half jaar, tijdens mijn bachelor)
  • Master staats- en bestuursrecht, Universiteit Leiden