Vera IJzerman

Advocaat

Vera IJzerman

Advocaat

Vera IJzerman is sinds 2017 werkzaam bij Van Till advocaten. Vera is sinds begin 2018 advocaat bij de sectie Vastgoed. Zij houdt zich bezig met het appartementsrecht, huurrecht en bouwrecht.

“Ik kom uit een juristenfamilie.Via mijn vader ken ik de advocatuur en mijn broer is werkzaam als belastingadviseur. Ik heb van jongs af aan het vak meegekregen. Ik zag als kind al dat de werkdruk hoog is, maar ook dat het werk enorm afwisselend is en dat advocaten doorgaans erg gepassioneerd hun functie vervullen. Het zijn echt specialisten.”  

Advocatenkantoor

“Ik heb dan ook bewust gekozen om bij een advocatenkantoor te gaan werken en niet bijvoorbeeld bij een gemeente of het Openbaar Ministerie (OM). Bij het OM komen mensen pas als het helemaal mis is. Dan is het vertrekpunt dat het niet verder uit de hand mag lopen. In de advocatuur is het gebruikelijk om geschillen te voorkomen, bijvoorbeeld door een mooi contract op te stellen. Die aanpak past beter bij mij.”

Rechtswinkel

“Een andere reden om voor de advocatuur te kiezen is omdat je mensen dan écht kunt helpen. Ik heb tijdens mijn studie bij de Rechtswinkel gewerkt. Het was heel dankbaar werk. Het omgaan met mensen, met hun problemen en alle emoties die daarbij komen kijken, gebeurt ook in de advocatuur. Het juridische is natuurlijk heel belangrijk, maar een pragmatische en dienstverlenende aanpak net zo.”

Vastgoed

“Na mijn studie rechten aan de Universiteit Leiden heb ik gesolliciteerd bij de sectie Vastgoed van Van Till. Het was een bewuste keuze. Vastgoed sloot goed aan op mijn studie en het is een veelzijdig vakgebied waarin regelmatig wordt geprocedeerd. Daarnaast is het boeiend om bijvoorbeeld vanaf dag één bij een bouwproject betrokken te zijn: van de plannen, via de eerste paal die wordt geslagen tot en met het eindresultaat.”

Sfeer bij Van Till

“De sfeer bij Van Till is erg goed. Ik word overal bij betrokken. Al op mijn eerste werkdag kreeg ik het vertrouwen om bepaalde onderdelen van zaken zelf op te pakken. Het motto bij Van Till is dat de deur altijd open staat. En als hij dicht is, mag ik ook naar binnenlopen. ‘Je ziet vanzelf wel of ik dan aan de telefoon zit of in gesprek ben’, zeggen ze dan.”

Opleiding: 

  • Universiteit Leiden
  • Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg