Alle blogs over Privacyrecht

Baanbrekende uitspraak inzake John de Mol vs. Facebook

De 11e van de 11e was dit jaar niet alleen…

Ina Brouwer

13-11-2019

Schadevordering

Schadevordering ex artikel 82 AVG

Persoonsgegevens via werkgever opgevraagd: schadevordering ex artikel 82 Algemene Verordening…

Ina Brouwer

09-05-2019

toestemming

Toestemming in de medische sfeer

Mogen de gegevens van een patiënt in een huisartsenpraktijk door…

Ina Brouwer

11-04-2019

privacy in de tuchtrechtelijke sfeer

Privacy in de tuchtrechtelijke sfeer

Privacy in de tuchtrechtelijke sfeer Ieder mens maakt fouten. Belangrijk…

Ina Brouwer

04-04-2019

rechten van betrokkenen in de AVG

Rechten van betrokkenen in de AVG

Inmiddels is dit al de vierde aflevering van onze bloggenreeks:…

Ina Brouwer

18-05-2018

Verwerkersovereenkomst

Wat is een verwerkersovereenkomst?

In het derde deel van onze bloggenreeks gaan wij in…

Ina Brouwer

15-05-2018

Datalekken

Meldplicht datalekken

Deze week gaan wij in op de meldplicht van organisaties…

Ina Brouwer

03-05-2018

AVG

AVG zorgt voor strengere privacy-eisen in 2018

Vanaf de 25ste van de volgende maand is de nieuwe Wet…

Ina Brouwer

25-04-2018

Autoriteit Persoonsgegevens

Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt Microsoft: werkwijze in strijd met de privacywet

Wie Windows 10 Home en Pro. Microsoft gebruikt (en in…

Ina Brouwer

13-10-2017

Cybersecurity

Komst meldplicht Cybersecurity

Op 19 januari 2016 is het wetsvoorstel gegevensverwerking en meldplicht…

Pieter Huisman

16-05-2017

lichaamsmateriaal

Opsporing en in databanken opgeslagen lichaamsmateriaal

Eind vorige maand heeft Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en…

Pieter Huisman

15-05-2017

Datalekken

2300 Datalekken! Autoriteit Persoonsgegevens zoekt de publiciteit

Gisteravond bracht het programma Nieuwsuur een interview met Aleid Wolfsen,…

Ina Brouwer

11-05-2017

Nieuwe privacywetgeving

Organisaties slecht voorbereid op nieuwe privacywetgeving, zo blijkt uit PwC onderzoek

Slechts 58 procent van organisaties uit verschillende sectoren heeft de…

Ina Brouwer

07-02-2017

bangalijst

Ina Brouwer beantwoordt vragen over bangalijst

Ina Brouwer is uitgebreid geïnterviewd door de Universiteitskrant Groningen. In…

Ina Brouwer

28-09-2016

Bangalijsten? Beroep op de Wet bescherming persoonsgegevens is zinnig

Groningse studentenvereniging Vindicat kon er altijd al wat van; met…

Ina Brouwer

23-09-2016

Autoriteit Persoonsgegevens: wifi-tracker in winkelgebied in strijd met privacywetgeving

De Autoriteit Persoonsgegevens (hierna: AP) verricht onderzoek in Nederland naar…

Solange Drieshen

13-09-2016

datalek

Utrecht is niet de enige stad met een datalek

Het melden van datalekken is sinds 1 januari 2016 verplicht.…

Ina Brouwer

09-09-2016

Peilbaken

Levert een peilbaken een schending van privacy op?

Het inzetten van technische apparatuur om inzicht te krijgen in…

Solange Drieshen

08-08-2016

maximale boete bij datalekken

Maximale boete bij datalekken verdubbeld

De maximale boete bij datalekken bij overtreding van de meldplicht…

Pieter Huisman

12-07-2016

tracking cookies

Bijna helft Nederlandse ziekenhuizen geeft informatie over websitebezoekers door aan derden

De Autoriteit Persoonsgegevens (hierna: AP) concludeert na onderzoek van websites…

Ina Brouwer

24-06-2016