Ondernemingsrecht

Advocaat ondernemingsrecht Amsterdam

Het ondernemingsrecht is een van de specialisaties van Van Till advocaten in Amsterdam. Ondernemingsrecht is onderdeel van het privaatrecht en richt zich op besloten en naamloze vennootschappen met een winstoogmerk. De expertise van Van Till advocaten beslaat naast ondernemingsrecht ook vennootschapsrecht, fusies en overnames, agentuurrecht, distributierecht en faillissementsrecht.

Oprichting BV, fusies en overnames

Wij adviseren bij keuzes betreffende het oprichten van een BV, coöperatie of VOF en bij keuzes over de (vastlegging van) rechten en plichten van vennoten, aandeelhouders, bestuurders en commissarissen. Het ervaren team van Van Till adviseert eveneens bij het aangaan of beëindigen van (internationale)handelscontracten. Daarnaast hebben we ruime kennis en ervaring op het gebied van fusies en overnames, zowel aan verkopers- als aan koperszijde. Van Till adviseert bij het gehele traject van overnames, buy-outs, buy-ins en private equity transacties, vanaf de eerste onderhandelingen tot en met de closing.

Faillissement

Van Till advocaten staat ook ondernemingen bij die zich in zwaar weer bevinden. Wij adviseren en begeleiden bij aanvraag van faillissement en doorstart. Ook adviseren en procederen wij inzake kwesties omtrent bestuurdersaansprakelijkheid. In insolventieprocedures treden wij regelmatig op voor crediteuren, zoals leveranciers en fabrikanten.

Geschillen voorkomen

Binnen een onderneming worden er voortdurend afspraken gemaakt met betrekking tot het behalen van resultaten. Deze afspraken komen tot stand tussen verschillende partijen met uiteenlopende belangen. Hierbij kunt u denken aan bestuurders, aandeelhouders, afnemers of opdrachtgevers. Het is raadzaam om u tijdens deze procedures te laten bijstaan door een vakbekwame ondernemingsrecht advocaat. Door vroegtijdig gebruik te maken van een ondernemingsrecht advocaat kunt u eventuele geschillen in een later stadium voorkomen.

Van Amsterdam tot…

Van Till is een gerenommeerd advocatenkantoor in Amsterdam. Onze ondernemingsrecht advocaten zijn niet alleen professioneel en vakbekwaam, maar ook internationaal gericht. Zo werken er bij ons juristen met expertise in bijvoorbeeld het Frans en Duits recht. Daarbij zijn wij niet alleen sterk in internationale ondernemingszaken, maar ook in staat om cultuurverschillen te overbruggen.

Advocaat voor ondernemingsrecht nodig?

Het ondernemingsrecht bestaat uit een grote diversiteit aan wetten en regels. Als ondernemer kunt u te maken krijgen met verschillende ondernemingsrechtelijke kwesties als het bepalen van de rechtsvorm, de inrichting en werking van de onderneming en geschillen (corporate litigation) binnen de onderneming.

Van het opstellen van algemene voorwaarden tot en met procederen voor de Ondernemingskamer. Wij hebben een sterk team met zeer ervaren en gedreven ondernemingsrecht advocaten die eveneens specialisaties hebben op het gebied van  vennootschapsrecht, faillissementsrecht, agentuur– en distributierecht. Daarnaast zijn ze internationaal gericht. Zo hebben de advocaten van Van Till expertise in bijvoorbeeld het Frans ondernemingsrecht. Waar we verder goed in zijn? Wij begrijpen de complexiteit van ondernemen en spreken de taal van ondernemers. Met deze no-nonsense houding behalen we voor iedere cliënt het maximale resultaat. Wij ondersteunen u graag bij alle mogelijke vraagstukken en geschillen op dit gebied zodat u zich op het ondernemen kunt blijven richten. Neem contact op met één van onze gespecialiseerde advocaten.