Huurrecht Amsterdam

Het huurrecht is complex. En één ding is zeker: als huurder of verhuurder krijgt u ermee te maken. Het begint al met het opstellen of tekenen van een huurcontract. Het gebeurt regelmatig dat de verhuurder en huurder een huurovereenkomst tekenen waarin afspraken zijn gemaakt die juridisch onmogelijk zijn, bijvoorbeeld over de duur van de huurovereenkomst. Hierdoor kunt u later in de problemen komen. Kijk daarom altijd voordat u tekent samen met een vakbekwame jurist naar de huurovereenkomst.

Beëindiging huurcontract en huurprijswijzigingen

De wet gaat uit van een sterke huurbescherming voor huurders en bevat daarom veel bepalingen van dwingend recht. Bijvoorbeeld als het gaat om de beëindiging van het huurcontract (opzegtermijn) of het doorvoeren van een huurprijswijziging. Bij Van Till advocaten in Amsterdam werken specialisten in het huurrecht die veel ervaring hebben met bovenstaande juridische aspecten. Dit geldt zowel op het gebied van woonruimte als winkel- en bedrijfsruimte.

Onderhuur en Airbnb

Bij de verhuur van woonruimte zijn veel voorkomende juridische geschillen overlast, maar ook illegale onderhuur, bijvoorbeeld via Airbnb. Bij winkel- en horecaruimte en bedrijfsruimte (ook bijvoorbeeld scholen en ziekenhuizen) gaan kwesties bijvoorbeeld over achterstallig onderhoud en renovaties. De wet onderscheidt drie verschillende soorten huur: woonruimte, winkels of horeca en bedrijfsruimte. Voor de verschillende soorten huur gelden verschillende wettelijke bepalingen.

Waarom Van Till advocaten in Amsterdam?

De huurrecht advocaten van Van Till in Amsterdam hebben ruime ervaring met alle vraagstukken rondom huur en verhuur. Van privéwoning tot kantoorruimte, van huurovereenkomst tot huurgeschil, Van Till staat u graag bij, bij het vinden van een duurzame oplossing voor uw huurprobleem. Van Till advocaten is niet alleen gespecialiseerd in huurrecht, maar ook in appartementsrecht en vastgoedrecht. Deze rechtsgebieden zijn nauw met elkaar verwerven.

Stel uw vraag omtrent huurrecht in Amsterdam

Heeft u een vraag omtrent huurrecht in Amsterdam? Vul dan a.u.b. onderstaand formulier in.