GDPR

Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt: Connected Car? Bescherm uw privacy!

Rijden zonder autosleutel, inloggen met een app die verbonden is…

Ina Brouwer

10-03-2020

Baanbrekende uitspraak inzake John de Mol vs. Facebook

De 11e van de 11e was dit jaar niet alleen…

Ina Brouwer

13-11-2019

Getuigschrift en referentie: overeenkomsten, verschillen en geschillen

Vaak vragen werknemers rondom de beëindiging van hun dienstverband om…

Mees Bloembergen

03-07-2019

Hoe lang mogen persoonsgegevens worden bewaard?

Voormalig Van Till advocaat Sara Biersteker schreef eerder een goede…

Marius Dekkers

22-05-2019

toestemming

Toestemming in de medische sfeer

Mogen de gegevens van een patiënt in een huisartsenpraktijk door…

Ina Brouwer

11-04-2019

privacy in de tuchtrechtelijke sfeer

Privacy in de tuchtrechtelijke sfeer

Privacy in de tuchtrechtelijke sfeer Ieder mens maakt fouten. Belangrijk…

Ina Brouwer

04-04-2019

Openbaarmaking

Openbaarmaking gegevens medische beroepsbeoefenaar alleen bij uitzondering

Als de tuchtrechter een medische beroepsbeoefenaar een maatregel oplegt vindt…

Pieter Huisman

19-11-2018

Verwerkersovereenkomst

Wat is een verwerkersovereenkomst?

In het derde deel van onze bloggenreeks gaan wij in…

Ina Brouwer

15-05-2018

Datalekken

2300 Datalekken! Autoriteit Persoonsgegevens zoekt de publiciteit

Gisteravond bracht het programma Nieuwsuur een interview met Aleid Wolfsen,…

Ina Brouwer

11-05-2017

Nieuwe privacywetgeving

Organisaties slecht voorbereid op nieuwe privacywetgeving, zo blijkt uit PwC onderzoek

Slechts 58 procent van organisaties uit verschillende sectoren heeft de…

Ina Brouwer

07-02-2017

bangalijst

Ina Brouwer beantwoordt vragen over bangalijst

Ina Brouwer is uitgebreid geïnterviewd door de Universiteitskrant Groningen. In…

Ina Brouwer

28-09-2016

Autoriteit Persoonsgegevens: wifi-tracker in winkelgebied in strijd met privacywetgeving

De Autoriteit Persoonsgegevens (hierna: AP) verricht onderzoek in Nederland naar…

Solange Drieshen

13-09-2016

bewerkersovereenkomst

Autoriteit Persoonsgegevens eist (geldige) bewerkersovereenkomst bij uitbesteden van verwerking medische gegevens

Zorginstellingen mogen de verwerking van medische gegevens, zoals het inscannen…

Solange Drieshen

13-06-2016

bescherming van patiëntgegevens

Autoriteit Persoonsgegevens richt zich tot zorginstellingen inzake bescherming van patiëntgegevens

De regelgeving rondom privacy is onlangs aanzienlijk aangescherpt. Zowel voor…

Solange Drieshen

17-02-2016